Nol​​ana
Schapenst​amboek

Aanmelden als lid

U kunt zich via het aanmeldingsformulier (onder aan deze pagina) opgeven als lid van ons stamboek.

De fokadministratie zendt u dan bericht met het fokkersnummer van het stamboek en hoe u uw schapen kunt registreren in ons stamboek. Uw fokkersnummer vermeldt u bij correspondentie met het stamboek. Het fokkersnummer geeft u ook door aan het lid waar u de schapen uit het Nolana stamboek hebt gekocht. Die fokker kan de  door u aangekochte schapen op uw fokkersnummer overschrijven.

Van de penningmeester zult u een nota ontvangen. 

De tarieven van ons stamboek kunt u via deze link vinden.

Indien u schapen wilt registreren, die niet in het Nolana Stamboek zijn geregistreerd, moeten bewijzen van inschrijving in een ander stamboek aan de fokadministratie worden gezonden.  Anders worden dergelijke schapen geregistreerd met rascode OV (is “overige”, dus afstamming niet officieel bekend).

Als u een certificaatwaardig zwoegervrij bedrijf heeft, kunt u dit op het aanmeldingsformulier aangeven. Loopt uw zwoegervrij certificering via NSFO, dan dient u daar een bewijs van toe te zenden naar de fokadministratie.

Attentie:
Als de verkoper geruime tijd vóór u zich als lid hebt aangemeld de aan u verkochte dieren overschrijft (en het verzoek van het stamboek is om dit op tijd te doen) worden die schapen (tijdelijk) “buiten het stamboek” genoteerd (= geparkeerd).
Men kent u dan immers nog niet als stamboeklid!

Aanmeldingsformulier